tisdag 12 april 2011

Om Lundberg och arbetarlitteraturen i HD

En liten debatt om arbetarlitteraturen och Kristian Lundbergs eventuella hemvist i denna tradition har brutit ut i Helsingborgs Dagblad. Det hela började med att Åsa Linderborg recenserade Lundbergs Och allt ska vara kärlek (22 mars). Några dagar senare (7 april) skrev Lorena Toro Meneses en kommentar till Linderborgs recension, i vilken hon hävdade att Lundberg inte alls kan betraktas som arbetarförfattare. Denna kommentar kommenteras i sin tur av mig i dagens tidning. För att läsa, klicka här.

2 kommentarer:

  1. Och jag i min tur kommer att kommentera hela spektaklet då jag aldrig har sagt att jag är arbetarförfattare. Jag vet inte ens vad det är.

    SvaraRadera
  2. "Problemet" är väl att begreppen arbetarförfattare och arbetarlitteratur kan betyda många olika saker, och att varken författare, läsare eller kritiker har monopol på hur de ska användas... Moa Martinson betackade sig ibland för beteckningen. Ändå är det väl tämligen rimligt att betrakta henne som just arbetarförfattare? För övrigt påstås det på nätet att du refererat till dig själv som arebtarförfattare: http://hassleholmsbibliotek.blogspot.com/2011/02/arbetarlitteratur-och.html

    SvaraRadera