onsdag 7 september 2011

Ny arbetarlitteraturkonferens

I december förra året hölls en konferens om nordisk arbetarlitteratur i Lund. Eftersom det hela var så lyckat blir det nu en uppföljning, där vi bland annat kommer att presentera en antologi med förra årets föredrag och planera framtiden för den nordiska arbetarlitteraturforskningen. En massa "rapporter" från förra årets konferens hittar man här. Och inbjudan till årets konferens hittar man nedan.

Nordisk arbetarlitteratur II

Lunds universitet, SOL-centrum 24–25 november 2011

Hjärtligt välkommen till konferensen Nordisk arbetarlitteratur II.

Under konferensen kommer vi att följa upp förra årets konferens och i seminarieform diskutera bidragen i den konferensvolym där många av förra årets presentationer publicerats.

Vi kommer också att summera våra erfarenheter och diskutera hur vi kan fortsätta vårt arbete. Behövs det fler konferenser? Vilka andra aktiviteter är önskvärda? Hur involverar vi fler forskare från Danmark, Norge och Finland? Måste nätverket av arbetarlitteraturforskare formaliseras? Vilken forskning och undervisning om arbetarlitteratur pågår i norden? Hur kan vi bygga upp kontakter med icke-nordiska forskare?

Anmälan till konferensen görs senast 15 oktober till någon av kontaktpersonerna:

Bibi Jonsson (bibi.jonsson@litt.lu.se), Magnus Nilsson (magnus.nilsson@mah.se), Birthe Sjöberg (birthe.sjoberg@litt.lu.se), och Jimmy Vulovic (jimmy.vulovic@litt.lu.se)

2 kommentarer:

  1. Förra året gick det bra att bara kliva in i föreläsningssalen. Går inte det i år utan krävs föranmälan?

    SvaraRadera
  2. I år blir det nog litet mer slutet, eftersom vi ska ha "seminarium". Så det kan vara bra att höra av sig i förväg när det börjar närma sig.

    SvaraRadera