måndag 11 juli 2011

Rapport från Münster 3: Swedenmark sammanfattar

LO-Tidningens hemsida har John Swedenmark skrivit en utmärkt sammanfattning av vad som diskuterades på konferensen "Skandinavische Sub/Kulturen als gesellsachaftlische Praxis". För att läsa, klicka här. Och för er som inte vill/orkar läsa bjuder jag här på det allra bästa i Swedenmarks artikel, nämligen den snygga bilden på mig (och John):

3 kommentarer:

 1. Hej Magnus! Allt gott hoppas jag. Läste din artikel om Lundbergs ambivalenta förhållande till arbetartraditionen i hans böcker. Tänkte på det när jag läste framför allt Yarden. Men tänker att det främst har att göra med hans allmänna motvilja att kategoriseras och inordna sig. Möjligen finns ränderna från åren med Malmöligan kvar. I opposition med det mesta. Är du klar med Münster?
  /Christian E

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Du har naturligtvis rätt beträffande Lundberg. Som de flesta andra författare är han väl skeptisk mot att bli läst som del av en tradition. Men det finns ändå en intressant likhet med många andra författare som skulle kunna betraktas som arbetarförfattare.
  Jag är klar med Münster och befinner mig nu i Malmö. Och när denna vecka är slut har jag semester!

  SvaraRadera
 3. Absolut, jag kanske ska tillägga att jag tyckte din reflektion var alldeles utmärkt! Känns mest som att Lundberg, kanske t.o.m ännu mer än andra, är allergisk mot kategorier. Nå. Semester låter inte tokigt. Njuter själv min första riktiga ledighet nu under tre-fyra veckor. Med en liten bebis, icke desto mindre...kan vara en Malmö-tripp inplanerad i augusti, då vore det på tiden att vi tog ett glas öl!
  /Christian E.
  ps. Läser nu Freedom av Jonathan Franzen. Fantastisk, liksom hans Tillrättalägganden som kom för några år sedan.

  SvaraRadera